Η καθημερινή μας διατροφή χρειάζεται τροφές που είναι πλούσιες σε θρεπτική αξία, αλλά συγχρόνως φτωχές σε θερμίδες. Δείτε παρακάτω μερικές τροφές που πρέπει να έχουμε στο ψυγείο ή στα ντουλάπια της κουζίνας.
1. Μέλι
Κι όμως το μέλι δεν είναι μόνο ιδανικό για να αντικαταστήσουμε τη ζάχαρη στα διάφορα ροφήματα και γλυκά, αφού είναι πολύ φτωχό σε θερμίδες, αλλά έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να δράσει και ενάντια στο κρύωμα που μας ταλαιπωρεί. Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και χωρίς τεχνητές φυτικές ουσίες το μέλι δικαίως έχει χαρακτηριστεί ως το νέκταρ των θεών και των θνητών. Επιστημονικές μελέτες έχουν συνδέσει την κατανάλωση μελιού με την χαμηλή χοληστερόλη και τη διατήρηση της καλής μνήμης, ενώ χαρακτηρίζεται και ως αντιγηραντικό
2. Ελαιόλαδο
Αντί για διάφορα ντρέσινγκ ή βούτυρο και μαργαρίνη, εντάξτε το ελαιόλαδο στη μαγειρική σας και στις διάφορες σαλάτες. Ως βασικό συστατικό της μεσογειακής διατροφής, το ελαιόλαδο δεν είναι παχυντικό σε σχέση με άλλα λάδια, είναι πλούσιο σε ουσίες που δρουν ευεργετικά στην καλή λειτουργία του στομάχου και του καρδιοαγγειακού συστήματος και που προστατεύουν τον οργανισμό από την οστεοπόρωση. Επίσης, όντας πιο υγιεινό κι ανθεκτικό από άλλα λάδια, το ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο για το τηγάνισμα.
3. Καστανό ρύζι
Προτιμήστε το ρύζι στην ακατέργαστη μορφή του, δηλαδή το καστανό ρύζι. Σύμφωνα με διάφορες έρευνες, το καστανό ρύζι, που είναι φτωχό σε θερμίδες, είναι ο κατάλληλος σύμμαχος για κάποιον που προσπαθεί να χάσει τα παραπανίσια κιλά, ενώ από τη στιγμή που δεν έχει υποστεί ιδιαίτερη επεξεργασία , διατηρεί σε μεγάλο βαθμό τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά του. Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες και θεωρείται μια εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών.
4. Τόνος σε κονσέρβα
Ο τόνος είναι από τα καλύτερα ψάρια σε θέμα διατορφικής αξίας. Ο τόνος σε κονσέρβα, μπορούμε να πούμε, πως είναι μια καλή εναλλακτική, αν απουσιάζει από το τραπέζι μας, για τον οποιοδήποτε λόγο ο φρέσκος τόνος. Ο τόνος σε κονσέρβα διατηρεί σε υψηλά ποσοστά το λιπαρά του, το φώσφορο και τις πρωτεΐνες του.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου