Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Μήλο: Μάθε πως ωφελεί την υγεία μας


Επιστήμονες πιστεύουν ότι τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στην πρόληψη και την επιδιόρθωση της οξειδωτικής βλάβης που συμβαίνει κατά τη φυσιολογική κυτταρική δραστηριότητα.



Τα μήλα περιέχουν πηκτίνη- ένα μήλο μεσαίου μεγέθους περιέχει περίπου 4 γραμμάτια ινών. Κατηγοριοποιείται ως διαλυτή ίνα και έχει τεράστια οφέλη στην υγεία.



Λευκά και υγιή δόντια


Ένα μήλο δεν θα αντικαταστήσει την οδοντόβουρτσα, αλλά το δάγκωμα και το μάσημα ενός μήλου ερεθίζει την παραγωγή σάλιου στο στόμα μειώνοντας τη διάβρωση των δοντιών περιορίζοντας τα επίπεδα των βακτηρίων.



Εμποδίζουν το Alzheimer

Νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε ποντικούς έδειξε ότι η κατανάλωση χυμού μήλου μπορεί ενδεχομένως να προλάβει τη νόσο Alzheimer και να καταπολεμήσει την επίδραση της γήρανσης του εγκεφάλου.

Οι ποντικοί στην έρευνα που ταΐστηκαν με διατροφή πλούσια σε μήλα είχαν υψηλότερα επίπεδα του νευροδιαβιβαστή ακετυλοχολίνη και είχαν καλύτερη επίδοση σε πειράματα στο λαβύρινθο σε σχέση με αυτά που ακολουθούσαν τακτική διατροφή.



Προστασία από το Πάρκινσον

Έρευνες έδειξαν ότι άνθρωποι που καταναλώνουν φρούτα και άλλες τροφές πλούσιες σε ίνες κερδίζουν σε ένα βαθμό προστασία έναντι της νόσου Πάρκινσον. Οι επιστήμονες το έχουν συνδέσει με τη δύναμη των αντιοξειδωτικών κατά των ελευθέρων ριζών.



Μειώνει όλα τα είδη καρκίνου

Ερευνητές από το American Association for Cancer Research, μεταξύ άλλων συμφωνούν ότι η κατανάλωση μήλων που είναι πλούσια σε φλαβονόλες θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στο πάγκρεας κατά 23%.

Ερευνητές στο Cornell University εντόπισαν αρκετές ουσίες στη φλούδα του μήλου που έχουν αντιγηραντικές ιδιότητες έναντι των καρκινικών κυττάρων στη ήπαρ το παχύ έντερο και το μαστό.

Η αρχική τους έρευνα ανακάλυψε ότι εκχύλισμα μήλου μπορεί να μειώσει τον αριθμό και το μέγεθος όγκων στο μαστό σε ποντικούς. Στο μεταξύ, το National Cancer Institute στις ΗΠΑ έχεις συστήσει υψηλή πρόσληψη ινών για τη μείωση του κινδύνου καρκίνου στο παχύ έντερο.




Περιορίζεται ο κίνδυνος διαβήτη

Γυναίκες που καταναλώνουν τουλάχιστον ένα μήλο την ημέρα έχουν 28% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν διαβήτη τύπου 2 σε σχέση με όσες δεν τρώνε μήλα.

Τα μήλα περιέχου διαλυτές ίνες που επηρεάζουν θετικά τις διακυμάνσεις του σακχάρου.




Μείωση χοληστερόλης

Οι διαλυτές ίνες που περιέχονται στα μήλα συνδέονται με λιπαρά στο έντερο, που μεταφράζεται σε χαμηλότερα επίπεδα χοληστερόλης και σε περισσότερη υγεία.




Πιο υγιής καρδιά

Έρευνες έχουν συνδέσει την πρόσληψη διαλυτών ινών με μικρότερη συσσώρευση πλακών στις αρτηρίες. Η φαινολική ουσία που βρίσκεται στη φλούδα του μήλου εμποδίζει επίσης τη χοληστερόλη που εισέρχεται στο σύστημα από το να στερεοποιηθεί στα τοιχώματα των αρτηριών. Όταν συσσωρεύεται πλάκα στις αρτηρίες μειώνεται η ροή του αίματος στην καρδιά οδηγώντας σε στεφανιαία νόσο.


Πηγή για περισσότερα







Σας άρεσε η ανάρτηση; Αν ναι κάντε share:

και like στη σελίδα μας στο facebook:



Σχετικά Θέματα




























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου