Σύμφωνα με τους Βοτανοθεραπευτές, η κατανάλωση της Αρτεμισίας(Αψιθιάς) πρέπει να γίνεται με πολύ μεγάλη προσοχή και μόνο κάτω από την επίβλεψη ειδικού. Πολυήμερη κατανάλωση
της ενδέχεται να προκαλέσει ζαλάδες και πονοκεφάλους.
Η συνηθισμένη δοσολογία που προτείνεται από τους Βοτανοθεραπευτές είναι 10γρ. την ημέρα σε 3 δόσεις. Η προετοιμασία αφεψήματος γίνεται με το βρασμό των 10γρ. Αψιθιας σε 1 λίτρο νερού για 15 περίπου λεπτά. Το αφέψημα είναι αρκετό για 3 φλυτζάνια που μπορούν να καταναλωθούν πρωί, μεσημέρι και βράδυ ανάμεσα από τα γεύματα. Η Αρτεμισία είναι ιδιαίτερα πικρή και για αυτό το λόγο θα πρέπει να προτιμηθεί η προσθήκη μελιού στο ρόφημα.
- Δείτε επίσης: Αψιθιά και θεραπευτικές ιδιότητες
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου