Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Ελληνικό Φασκόμηλο!

Ελληνικό Φασκόμηλο!
Η επιστημονική του ονομασία είναι Salvia triloba. Η συγκεκριμένη ποικιλία φασκόμηλου έχει ουσιαστικά τρεις πολύ εμφανείς λοβούς και το όνομά της προέρχεται από τη λατινική λέξη Salvere που

σημαίνει «Να σώζεις». Βρίσκεται σε όλες τις περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου και στην Ελλάδα. Είναι γνωστό από την αρχαιότητα και έχει απεικονιστεί σε τοιχογραφίες στην Κνωσό κατά τη Μυκηναϊκή Περίοδο. 



Είναι δημοφιλές για τις αποτοξινωτικές ιδιότητές του και θεωρείται σπουδαίο αντικαταθλιπτικό και τονωτικό για το νευρικό σύστημα. Επίσης, βοηθάει στην εξισορρόπηση των εναλλαγών της γυναικείας διάθεσης, συμβάλλοντας στην αρμονία και την ηρεμία. 


Τα φρέσκα φύλλα του τα χρησιμοποιούσαν στο παρελθόν και για τον καθαρισμό των δοντιών, την ενδυνάμωση των ούλων και τη διατήρηση μιας καλής στοματικής υγιεινής γενικότερα. Η δημοτικότητά του εξακολουθεί να είναι και σήμερα πολύ μεγάλη, το Φασκόμηλο μπορείτε να το βρείτε σχεδόν σε κάθε ελληνικό νοικοκυριό. Επιλέξαμε να συμπεριλάβουμε το φασκόμηλο στα τσάγια Oreanthi για το εξαιρετικό του άρωμα και τα οφέλη που προσφέρει ειδικά στις γυναίκες.



Άτομα που πάσχουν από δυσπεψίες, δυσεντερίες και έλκος στομάχου, μπορούν να αφήσουν να μουσκέψουν φύλλα φασκόμηλου μέσα σε κόκκινο κρασί (80 γρ. φασκόμηλο σε 1 λίτρο κρασί) για μία βδομάδα και να πίνουν μία έως τρεις κουταλιές της σούπας από αυτό το μίγμα, μετά από κάθε γεύμα. Το φασκόμηλο χρησιμοποιείται και στην αρωματοποιία.


Ως αφέψημα είναι ιδανικό για τη θεραπεία της φαρυγγίτιδας, της ουλίτιδας, καθώς και των άφτρων, αλλά και διαφόρων τραυματισμών του στόματος. Επίσης, τονώνει το νευρικό σύστημα, αυξάνει τη μνήμη και ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίματος. Εάν κάνουμε πλύσεις με αφέψημα στα μέρη του σώματος που πάσχουν από κράμπες, θα ανακουφιστούν.

oreanthi.com, healthpress.com







Σας άρεσε η ανάρτηση; Αν ναι κάντε share:

και like στη σελίδα μας στο facebook:



Σχετικά Θέματα




























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου