Το αιθέριο έλαιο είναι κατάλληλο για προϊόντα αρωματοποιίας και σαπωνοποιίας. Χρησιμοποιείται τόσο στα γλυκά όσο και στα φαγητά. Προσδίδει μια μέτρια γεύση. Ταιριάζει στα φρούτα αλλά και στα λαχανικά. Πολύ συχνά χρησιμοποιείται ως ρόφημα, τσάι με γεύση μέντας.
Πηγή
Σας άρεσε η ανάρτηση; Αν ναι κάντε share:
και like στη σελίδα μας στο facebook:
Σχετικά Θέματα
Είναι κατάλληλη για στοματικές διαταραχές, χώνεψη και ναυτία, με σπουδαίες ευεργετικές ιδιότητες κατά των κολικών και της κολίτιδας.
Υποβοηθά την εφίδρωση σε περιπτώσεις πυρετού και γρίπης, ενώ καταπραύνει τον βήχα.
Τέλος, βοηθά σημαντικά στη διακοπή και αποκοπή του γάλατος στις θηλάζουσες μητέρες.
Πηγή
Σας άρεσε η ανάρτηση; Αν ναι κάντε share:
και like στη σελίδα μας στο facebook:
Σχετικά Θέματα
Αχιλλαία και θεραπευτικές ιδιότητες
Η Αγριαψιθιά γνωστή και ως Αχιλλέα η χιλιόφυλλος με επίσημη ονομασία Achillea...Αψιθιά και θεραπευτικές ιδιότητες
Η αψινθιά, γνωστή ως αψιθιά, απιστιά και αβροβότανο ανήκει στο γένος Αρτεμισία ως...Χαρούπι και θεραπευτικές ιδιότητες
Στη χώρα μας το συναντάμε περισσότερο στη Νότιο Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Κρήτη και...Αλόη και θεραπευτικές ιδιότητες
Είναι από τα φυτά που χρησιμοποιήθηκαν και εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται για...Ρίγανη η αντιοξειδωτική
Η ρίγανη περιέχει πλήθος αιθέριων ελαίων προεξαρχόντων των thymol και carvacrol,...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου